Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin V2

17. 11. 2011 9:18
Uvěřitelné

Uvěřitelné to bude, až v takové "soutěži" bude nomimována libovolná feministická příručka.

0 0
možnosti
MF

falm

16. 11. 2011 20:28
Vaše sdružení by se spíš mělo jmenovat "Neohnuté"...

aby bylo všem úplně jasno.

Jakmile začne někdo mávat kolem sebe genderovým hnutím, hned mi vyvstane na mysli, že nejde o feministky, ale přímo lesbičky, které mysogynicky nenávidí chlapy, protože o ti o ně ani nezavadí.

Je to smutné, když se ženy vzdávají své ženskosti, šarmu a přitažlivosti... ono nakonec možná ještě na tu Sexmisi dojde.

Sbohem písničko s nádherným textem i melodií: "Líbám ženy vás tak rád..." - i tahle nevinná opereta bude jednou zakázána, protože je vlastně sexistická. :-/

0 0
možnosti
ZMPT

Zenový Mistr Pi- Tcha

16. 11. 2011 16:23
Je fajn, že je konečně otevřená diskuze

Tyhle ankety mi nevadí pokud nejsou placeny z mých daní, holt ať si tedy aktivistky hrají, když nemají na práci nic smysluplnějšího, nějak mi ale uniká cílová skupina, na kterou tahle "osvěta" má mířit, pokud máme na mysli ty inteligentnější, tak ti se určitě nenechávají zásadně ovlivňovat reklamou, ale používají vlastní úsudek, pokud je tohle cíleno na blbce, kteří začnou mít pocit méněcennosti z toho že např. viděli "ideálního" muže v reklamě na deodorant a žijí ve stereotypech a produkty kupují podle velikosti poprsí modelky, která je propaguje, tak se obávám že s nimi stejně nic nepohne.

Já jen doufám, že autorky nemají ambice lobovat za nějaké zákony, které by ještě více omezovaly reklamní tvorbu, jelikož by to byla cenzura a ta nikdy nevedla k ničemu dobrému.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 11. 2011 16:35
Re: Je fajn, že je konečně otevřená diskuze

opravdu se domnivate, ze to neslo z vasich dani ?

"Čl. 7

Hospodaření sdružení

1. Příjmy sdružení tvoří účelově zaměřené granty, dary, dotace a příjmy z neziskové činnosti v souladu s cíli sdružení"

0 0
možnosti
P9

pavel 99

16. 11. 2011 15:20
No to musel být "koncentrát" odbornic/-níků

"...Odborná porota ...... Složena

z odborníků a odbornic na genderová studia a média,...." - tak to je asi jediná "využitelnost" podobných expertů.;-D

1 0
možnosti
ZK

SID09

16. 11. 2011 15:19
jen tak na okraj

Kde jste na takovou akci získali peníze ,? Nebo to všechno sponzorujete ze svého ? ?!!

1 0
možnosti
MM

Babajezi

16. 11. 2011 14:22
Konečně ......

Konečně jsem si přestala připadat jako nějak divná, když mi přijdou reklamy velmi sexistické... Zrovna včera jsem se díky televizní reklamě dozvěděla, že můj partner není normální a chová se proti přírodě, protože si vybral mne i přesto, že nemám prsa velikosti 5 ;-D;-D;-D;-D;-D;-D a podobných příkladů je hodně....

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

16. 11. 2011 15:10
Re: Konečně ......

A jak víte, že normální je :-)

0 0
možnosti
JN

crupier

16. 11. 2011 14:11
Vaše starosti bych chtěl mít

Když vidím podobnou reklamu, tak se někdy zasměju, pokud je dobrá, někdy si řeknu, že autor je pitomec, ale proč to víc řešit. Nicméně pořádání ankety je ok, kdo si hraje nezlobí, nic proti tomu. Ovšem tihle "odborníci na genderová studia" se nespokojí jen s členstvím v porotách nějakých anket, snaží se to prosadit i do zákonů, posléze tyto regulace kontrolovat, ... Za tuto činnost by je pochopitelně nikdo z vlastních peněz neplatitl, takže se jako pijavice přisají na stát a prudí ty, co se snaží dělat něco smysluplného. Za jejich peníze jim hážou klacky pod nohy, fakt super.Rv

0 0
možnosti
MM

Babajezi

16. 11. 2011 14:29
Re: Vaše starosti bych chtěl mít

Jenže tyhle starosti jsou možná o tom, že dobrá reklama je ta, která má úroveň, ne ta, která je ponižující a nebo ta, která zachází s lidmi (hlavně se ženami) jako s méněcennou věcí.... Dobrou reklamu mám ráda, mou oblíbenou zábavou je Noc reklamožroutů, ona totiž i reklama může být uměleckým dílem. I když některá reklama je paradoxně poučná jinak - moji 15-letou dceru přiívedlo k zamyšlení, že muž se rozhodl ke koupi myčky teprve ve chvíli, když začal sám mýt nádobí, roky kdy viděl u dřezu manželku myčku nepotřeboval :-D

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 11. 2011 14:04
mno ...

a na TOHLE jdou nejruznejsi granty, fondy, dotace a prispevky ? :-P

0 0
možnosti
R

roman36c

16. 11. 2011 14:00
To jsem nějak nepochopil.

Co vám vlastně vadí?

0 0
možnosti
V

vesela_katerina

16. 11. 2011 15:23
Re: To jsem nějak nepochopil.

Zdravím,

nejsem přímo členkou NESEHNUTÍ, jsem jenom občasnou dobrovolnicí, takže tenhle příspěvek prosím neberte jako odpověď  této organizace, ale ode mě, jako od obyčejné studentky (ne, gender nestuduju) :)

Lidi si podle mě skoro neuvědomujou, jak velkej vliv mají slova. Všechno, co slyšíme, tak vnímáme a to utváří náš pohled na svět. Po pravdě je jenom opravdu malý procento lidí, kteří dokážou kriticky myslet (např.: televizní noviny bere každej jako fakt, čistou pravdu... realita může být ale úplně jiná). Tím chcu říct, že to, na co se díváme v televizi, nás taky ovlivňuje. A když se od dětství díváte na reklamu, kde je ženská nejčastěji v kuchyni nebo prádelně a chlap se v tomhle typu reklamy zobrazí maximálně jako odborník na danej prostředek, tak tomu přizpůsobíme naše sociální role a očekáváme od ostatních, že budou jednat tak stejně. Pokud ne, přichází nějaká sankce, která může být jenom formou opovržení nebo nechápavých pohledů ale taky úplným vyloučením z určité skupiny.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

16. 11. 2011 13:51
Slečno autorko,

rád bych Vás požádal, abyste vyřídila svým nesehnutým kolegům, že by bylo vhodné otvírat diskuse.

Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Zabýváme se aktivitami z oblasti ekologie, lidských práv, práv zvířat a témat souvisejících. Vždy v souladu s přesvědčením, že ekologické problémy je třeba vnímat spolu s jejich sociálními příčinami i důsledky a s ohledem na ně je třeba je také řešit. Naši činnost vyvíjíme nezávisle na stranických a ekonomických zájmech a výhradně nenásilnými prostředky. Cílem blogu je aktuálně informovat o tématech, kterými se zabýváme nebo tématech nám blízkých. Pod našimi články vítáme diskusi, která neslouží pro šíření nadávek, urážek, stereotypů a nesnášenlivosti.

Seznam rubrik