Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To chce klid, nedávno sem jinde četla blog českého páru v Kanadě, které velmi pobouřilo, když jim v nemocnici na příjmu bylo oznámeno, že po 4 měsíců pobytu nejsou kryti veřejným zdravotním pojištěním (minimum je 6 m.). Tak se aspoň pochlubili, jak to té P... na přepážce nandali ve stylu českých hulvátů. 8-o Nechci vědět, jak by se zachovali, kdyby jim řekla, že musí platit 125 dolarů měsíčně jako já normálně vydělávající. :-P

0 0
možnosti

Dík za zveřejnění závažného problému, šíleného bojdelu ve financování zdravotní péče v Česku, o kterém prakticky nikdo neví!

Na jedné straně máme financování zdravotnictví netransparentní cestou veřejnoprávního pseudopojištění, kde mají mít občané zdravotní péči prakticky zadarmo pro bohaté i chudé, a na straně druhé jsou zde občané vydáni svému osudu bez možnosti solidního zdravotního pojištění. Někdy mám pocit, že obojí slouží jen rozkrádání našich peněz na naše zdraví a že se z toho úspěšně živí naši politici a jejich soudružští kumpáni. To navíc slouží nesvobodnému zotročení lékařů. A příčina? Špatná legislativa jak veřejnoprávního pseudopojištění, ve kterém byla vyřazena osobní odpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče, čímž mají politici ve svých rukou klíč k rozkrádání našich peněz na naše zdraví, a stejnětak i špatná legislativa našeho komerčního pojištění, kde chybí solidarita mezi zdravými a nemocnými a mezi bohatými a chudými, což je nastavení stejně hloupé, jako mají v USA.

Bohužel povinné zdravotní pseudopojištění v Česku stejně jako nepovinné komerční pojištění neslouží dobře ani lékařům ani pacientům. Financování zdravotnictví je nutné provést na základě přirozených vztahů a občanské svobody. Tedy klasický pravicový přístup s nutným sociálním aspektem. To v Česku nelze. Proč? V Česku není skutečná pravicová strana, která by se nespokojila jen s pravicovou rétorikou, ale která by měla i pravicovou praxi!

Zatím na to upozorňuji marně již několik let.

:-)

0 0
možnosti
TH

Vcelku souhlas, ale muzete mi vysvetlit pojem "verejnopravne pseudopojisteni" ?

0 0
možnosti
JO

Znepokojujte se za svoje prachy, paraziti;-€.

9 4
možnosti
MO

Nesehnutí, vezměte na vědomí že většinu z nás zajímají problémy původních obyvatel ČR a Vaše aktivity pro migranty jsou nám u .....

11 3
možnosti
TH

jde o lidi, kteri tu majio pobyt...myslite, ze Cech zijici v zahranici se nemuze v zahranici pojistit?

0 0
možnosti
JN

J74i48ř19í 85N10o44s55e45k

17. 5. 2015 20:26

Už jsem se bál, že budeme sbírat víčka i na nilskou horečku, a vono to pude z našeho Rv

8 1
možnosti
PJ

Konsorciu nevládních organizací přivřít penězovod a bude klid.;-)

14 0
možnosti

Na počest Vašeho článku jsem do sebe kopnul pořádnýho prcka. Jen prosím nepište moc často, jinak budu permanentně vožralej, pročež nebudu moci pracovat a odvádět zdravotní pojištění.

15 2
možnosti
Foto

Alkoholik si vždy důvod proč pít najde

0 19
možnosti
VM

V41á92c51l54a58v 35M86a63c90h

17. 5. 2015 20:00

NESEHNUTÍ - další z plejády škůdců a parazitů

16 1
možnosti
JO

No jistě, je nutné platit léčbu všech, kdo se ocitnou v ČR, z našeho zdravotního pojištění. Jen pro české, velmi vážně nemocné děti budeme sbírat víčka. Takže asi takhle, až bude dost peněz na VEŠKEROU potřebnou a zároveň nejlepší léčbu českých občanů, můžeme se bavit o veřejném zdravotním pojištění pro migranty.

21 1
možnosti
MZ

Takže z toho, co odvedu na zdravotním pojištění se budou léčit tisíce imigrantů, kteří do systému nedali a nikdy nedají ani korunu. Ale já budu doplácet na léky jako mourovatá, aby bylo z čeho léčit tu malárii tu tuberu  a další exotické nemoci drahých imigrantů.

Doporučuji paní koordinátorce, aby jim to pojištění hradila sama ze svého, případně si na to vybírala od dobrovolných dárců. Ale ne z toho, co mi stát předepisuje jako odvod na ZP.

19 1
možnosti
Foto

Z toho co odvedete na ZP se léčíte vy.

Migranti si  mají mít možnost platit veřejné zdravotní pojištění.

Za azylanty dokud nebudou mít práci to bude platit stát.

1 18
možnosti
  • Počet článků 180
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Zabýváme se aktivitami z oblasti ekologie, lidských práv, práv zvířat a témat souvisejících. Vždy v souladu s přesvědčením, že ekologické problémy je třeba vnímat spolu s jejich sociálními příčinami i důsledky a s ohledem na ně je třeba je také řešit. Naši činnost vyvíjíme nezávisle na stranických a ekonomických zájmech a výhradně nenásilnými prostředky. Cílem blogu je aktuálně informovat o tématech, kterými se zabýváme nebo tématech nám blízkých. Pod našimi články vítáme diskusi, která neslouží pro šíření nadávek, urážek, stereotypů a nesnášenlivosti.

Seznam rubrik